Informatie voor een operatieve behandeling

Binnenkort wordt u op de afdeling Dermatologie verwacht voor een operatieve behandeling. Volg route 6. 

Afdeling

Dermatologie

Lees meer

Voorbereiding

  • Gebruikt u bloedverdunners? Dan is het mogelijk dat u een half uur vóór de ingreep al aanwezig moet zijn. Heeft u niet besproken met uw dermatoloog dat u bloedverdunners gebruikt? Meld dan alsnog bij de assistente dat u bloedverdunners gebruikt.
  • Heeft u een pacemaker? Meld dan alsnog bij de assistente dat u een pacemaker heeft.
  •  Drink een week voor de ingreep zo weinig mogelijk alcohol.
  • Uw reactievermogen kan door de spanning en de medische ingreep verminderd zijn. Het is prettig als een familielid of kennis met u meekomt of u ophaalt. Het is raadzaam dit vooraf te regelen.

Behandeling

U kunt op de dag van behandeling gewoon eten en drinken, tenzij anders met u is afgesproken. U meldt zich bij de balie van de polikliniek Dermatologie (volg route 6) en neemt plaats in de wachtruimte. U wordt door een van de assistenten opgehaald. In speciale gevallen is het toegestaan dat iemand anders, bijvoorbeeld een familielid of kennis, bij de behandeling is. Overleg dit met de dermatoloog.

Na behandeling

Heeft u pijn? Neem dan twee tabletten paracetamol 500 mg in. Maximaal drie keer per dag. Indien nodig wordt er een vervolgafspraak gemaakt.

Behandeling van de wond

Houd de wond 72 uur droog. Heeft u drukverband? Dit kunt u na één dag verwijderen. Als de hechtpleisters loslaten, kunt u deze zo nodig na 72 uur verwijderen. De wond mag na 72 uur spatwaternat worden.

Contact

De polikliniek Dermatologie bevindt zich op route 6. Mocht u vragen hebben kunt u contact opnemen via onderstaand telefoonnummer

  • Polikliniek Dermatologie (0344) 67 40 54 - maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur 's middags