Informatie rondom de operatie van uw kind

Een operatie of onderzoek onder narcose is voor u en uw kind een spannende gebeurtenis. Uit ervaring weten we dat ouders en/of verzorgers die goed op de hoogte zijn gebracht van wat er gaat gebeuren, zijn kind het beste tot steun kan zijn. In de folder onder Nuttige Links staan de belangrijkste zaken voor u opgeschreven. Daarnaast wordt u, samen met uw kind, een week voor de geplande opname bij de anesthesist op het Pre Operatieve Spreekuur (POS) verwacht. Hiervoor krijgt u een afspraak bij de afdeling Opname..

Afdeling

Verpleegafdeling Kind & Jeugd

Lees meer

Meer over

Wij streven er naar zo goed mogelijk voor uw kind te zorgen. Maar hoe goed wij ons best ook doen, wij kunnen u als ouder(s) niet vervangen. Wij zorgen er dan ook graag samen met u voor dat het verblijf van uw kind zo prettig mogelijk verloopt. Wij willen u bij de zorg van uw kind betrekken. Aarzel niet om vragen aan de medewerkers van B4 of B5 te stellen of uw wensen kenbaar te maken. U bent hiermee altijd welkom.

Voorbereiding

Het is van belang om uw kind goed voor te bereiden op het verblijf in het ziekenhuis. Kinderen kunnen een nare ervaring over het algemeen beter verwerken als ze van tevoren weten wat hun te wachten staat. Vertel daarom op eenvoudige wijze en zo eerlijk mogelijk wat er gaat gebeuren en waarom. Leg uw kind in ieder geval uit:

  • Waarom uw kind geopereerd moet worden.
  • Hoe hij of zij onder narcose gaat.
  • Dat u bij hem zal zijn tot hij onder narcose is en zodra hij weer wakker wordt.
  • Wat er op de dag van operatie allemaal gebeurt.
  • Hoe u kind zich kan voelen na een operatie.

Contact

Verpleegafdeling Kind & Jeugd (B5) (0344) 67 46 71 - 7 dagen per week 24 uur per dag