Na een TIA of beroerte is goede nazorg belangrijk. Daarom organiseert de polikliniek Neurologie enkele weken nadat u een TIA of beroerte had een gezamenlijke bijeenkomst. Samen met 5 andere deelnemers en hun partners heeft u een afspraak bij de CVA-verpleegkundige en de neuroloog. U krijgt informatie en adviezen om de kans op herhaling zo klein mogelijk te maken.
Voorbereiding
De arts heeft u na de TIA of beroerte medicijnen voorgeschreven. Tijdens de bijeenkomst krijgt u uitleg over het gebruik van deze medicijnen.
Als voorbereiding vragen we u om een medicijnlijst te maken. U kunt de lijst hier(https://ziekenhuisrivierenland.nl/media/sayl5kdz/155000_gezamelijk-medische-consult-na-tia-of-cva.png) downloaden. U kunt de lijst printen, aanvullen met de medicijnen die u thuis gebruikt en meenemen naar de bijeenkomst.
De bijeenkomst
Aan het begin van het bijeenkomst meet de CVA-verpleegkundige uw bloeddruk en neemt samen met u de medicijnen door die u gebruikt.
Daarna geeft de CVA-verpleegkundige een presentatie over de volgende onderwerpen:
- Wat is een TIA/beroerte?
- Hoe ontstaan een TIA en een beroerte?
- Wat zijn de gevolgen voor u in uw dagelijks leven?
- Hoe kunt u zelf proberen dat het in de toekomst niet nog een keer gebeurt?
- Innemen medicijnen
- Leefstijladviezen
De neuroloog vertelt meer over het medische gedeelte.
Daarna kunt u vragen stellen.
De bijeenkomst duurt maximaal 2 uur en 15 minuten.
Goed om te weten
Tijdens de groepsbijeenkomst worden uw gegevens besproken waar anderen bij zijn. We willen dat iedereen in een veilige omgeving vragen kan stellen en ervaringen kan delen. Om die reden vragen wij u om alles wat u over anderen hoort niet met iemand buiten de bijeenkomst om te bespreken.