Mijlpaal: 1000e Meekijkconsult een feit!

1000E Meekijkconsult

Begin juli is het 1000e Meekijkconsult aangevraagd bij een specialist van Ziekenhuis Rivierenland. Het 1000e consult werd aangevraagd door huisarts S. Geerits van het Eerstelijns Centrum Tiel.

Met het Meekijkconsult vraagt een huisarts via ZorgDomein digitaal advies aan bij een medisch specialist in het ziekenhuis. Hiermee worden onnodige afspraken in het ziekenhuis voorkomen en hoeft de patiënt alleen naar het ziekenhuis als het echt nodig is. 

Huisarts S. Geerits is erg enthousiast over het Meekijkconsult en zet het regelmatig in bij de zorg voor haar patiënten. “Het scheelt veel verwijzingen naar het ziekenhuis. Ik vertel de patiënt dat ik een digitaal consult  bij de specialist in het ziekenhuis aanvraag. De patiënt hoeft niet naar het ziekenhuis. Dat bespaart de patiënt tijd en reistijd. Via het Meekijkconsult krijgen we altijd snel een reactie. Ik blijf het Meekijkconsult dus zeker inzetten!”

Sinds eind januari is de inzet voor het Meekijkconsult gestart en kunnen huisartsen een Meekijkconsult aanvragen bij de internist, cardioloog, dermatoloog en oogarts. Sinds medio juni is dit ook mogelijk voor de specialismen Geriatrie, Kindergeneeskunde, Longgeneeskunde, Neurologie, Revalidatie en Urologie. Later dit jaar wordt het aantal specialismen verder uitgebreid.