Sinds kort kunnen patiënten op de polikliniek KNO ook gehoorbescherming laten aanmeten. Denk aan oordopjes voor bijvoorbeeld zwemmen, slapen of een concert. Polikliniek assistenten Sibel en Monique voeren deze nieuwe service uit. Het is voor zowel kinderen als volwassenen.
“Om de zorg voor patiënten met problemen op het vlak van KNO (keel, neus en oren) te blijven verbeteren, luisteren we naar hun problemen, signaleren we behoeften en overleggen we met elkaar wat beter kan. Zo komen we tot nieuwe producten en diensten voor de meest passende behandeling én extra service voor de patiënt. Sinds dit jaar zijn we ook gestart met het aanmeten van gehoorbescherming”, legt unitmanager Jannie Nap uit.
Hoe worden oordoppen aangemeten?
Bij het aanmeten van oordoppen wordt er een afdruk van de oren gemaakt. Tijdens het maken van een afdruk wordt er een zacht silliconenmateriaal in je oor gespoten. Dit doet geen pijn maar geeft je wel een raar gevoel. Het sluit je gehoor helemaal af. Het materiaal moet vervolgens uitharden en wordt daarna naar een bedrijf gestuurd die een oordop op maat voor je maakt. Zo passen de oordoppen perfect in je oren en krijg je er geen last van.
Waarom is het handig om oordoppen aan te meten op de polikliniek?
Polikliniek assistent Monique vertelt: “We kregen vaak van patiënten met oorklachten te horen dat ze bij de audicien niet direct terecht konden voor het aanmeten van oordoppen. Als een audicien vermoedens heeft dat een oor ontstoken is kan het silliconenmateriaal hier niet ingespoten worden. Dit om verdere schade te voorkomen. Dit was lastig voor patiënten omdat zij gehoorbescherming juist nodig hadden. Gelukkig kunnen ze nu snel bij ons terecht. Bij ons op de polikliniek is er altijd een KNO-arts aanwezig die kan controleren of het inspuiten van het materiaal veilig kan gebeuren. Dit kan meestal wel waardoor we onze patiënten, die regelmatig oorklachten hebben, direct kunnen helpen met het aanmeten van de juiste gehoorbescherming!”
Alle nieuws items(https://ziekenhuisrivierenland.nl/nieuws/)