Vaak worden de gevolgen van een TIA of beroerte pas later echt duidelijk. Bewegen kan moeilijker gaan. Het is ook mogelijk dat het gedrag of het karakter verandert. Met de vragen en problemen die er ontstaan, kunt u terecht bij de CVA-verpleegkundige. De medische afkorting CVA staat voor Cerebro Vasculair Accident. Als u naar huis gaat, wordt er een afspraak gemaakt voor dit verpleegkundig spreekuur. Tijdens de nazorg krijgt u ook voorlichting en praktische tips.
Verpleegkundig spreekuur
Dit spreekuur is voor u, uw partner en de mensen die thuis voor u zorgen. U kunt al uw vragen stellen. Als er problemen zijn, zoekt de verpleegkundige samen met u naar een oplossing. Dit kan bijvoorbeeld het vinden van goede hulpverlening zijn.
De verpleegkundige bespreekt verschillende dingen met u:
- Bewegen
- Eten en drinken
- Dingen die u iedere dag doet
- Werk
- Relaties
- Concentratie
- Communicatie
Het gesprek met de CVA-verpleegkundige duurt maximaal 45 minuten.
Samenwerking
De CVA-verpleegkundige werkt nauw samen met de neuroloog, de revalidatiearts en de neuropsycholoog. Als dat nodig is, kan een van deze specialisten u verder onderzoeken en behandelen.
Telefonisch spreekuur
Er is ook een telefonisch spreekuur. Heeft u vragen of zijn er dingen niet duidelijk, dan kunt u elke vrijdag tussen 11.30 en 12.30 uur bellen naar 0344 67 38 05.