Welkom bij de Trombosedienst. Als u antistollingsmedicijnen gebruikt, is het belangrijk om uw bloed regelmatig te controleren. Dit doet de Trombosedienst. Soms kunt u ook zelf meten en doseren. Meer over zelf meten leest u hieronder. Gebruikt u bloedverdunners? Vraag dan een antistollingspas aan(https://www.trombosestichting.nl/trombose/gratis-antistollingspas/?gclid=CjwKCAiAmZGrBhAnEiwAo9qHiarbn0v-Rr-o1t2a6xZCCbNcgn2cRhFtOUPLGKEgzeE-7cm4f5lA8BoCYzwQAvD_BwE).
Zelf meten bij trombose
De Trombosedienst meet uw INR-waarde. De INR-waarde geeft aan hoe snel uw bloed stolt. Dit bepaalt het doseeradvies van de medicijnen die u moet innemen om de stolling van uw bloed te regelen. U kunt uw INR-waarde ook zelf meten. Met een klein prikje in uw vinger en één druppel bloed meet u de INR-waarde. Deze waarde geeft u online door aan de Trombosedienst van Ziekenhuis Rivierenland. U ontvangt van ons uw doseeradvies.
Voordelen van zelf meten
Door zelf uw INR-waarde te meten, heeft u de controle en bent u niet meer afhankelijk van de afspraak op een prikpost of de Trombosedienst die bij u langs komt. U kunt prikken op een moment en locatie die u fijn vindt. Zelf meten geeft u ook meer inzicht in uw eigen ziektebeeld.
Starten met zelf meten?
Wilt u starten met zelf meten? U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar zelfmeet@zrt.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen via 0344 67 38 45. Het zelf meten is voor veel mensen mogelijk. Dit wordt beoordeeld door de Trombosedienst. Als u kunt starten met zelf meten, krijgt u een uitnodiging voor een training. U krijgt dan meer uitleg over zelf meten en de materialen die u hiervoor nodig heeft, zoals het zelfmeetapparaat, naaldjes en strips.
Veelgestelde vragen over trombose
Ik ben vergeten op de afgesproken tijd bij de bloedafname te zijn, wat nu?
Ik ben niet in staat om naar de prikpost te gaan. Kan ik thuis geprikt worden?
Ik heb geen nieuwe doseerbrief ontvangen
Mijn doseerbrief ben ik kwijt, wat nu?
Neem de eerstvolgende werkdag contact op met de trombosedienst en vraag om een duplicaat doseerbrief. Als u uw doseerschema (ongeveer) weet: neem in wat u denkt in te moeten nemen en geef dat aan de trombosedienst door wanneer u om de duplicaat doseerbrief vraagt. Als u uw doseerschema niet meer weet: neem de eerstvolgende werkdag contact op met de Trombosedienst.
Ik ben net met ontslag uit het ziekenhuis gekomen, wat is mijn doseeradvies?
Vandaag ben ik op controle geweest en ik zou gebeld worden over de uitslag, wat nu?
Ik ben mijn tabletjes vergeten in te nemen, wat nu?
Per ongeluk heb ik een dubbele dosis ingenomen, wat nu?
Binnenkort ga ik met vakantie, wat moet ik doen?
Binnenkort ga ik voor langere tijd naar het buitenland, wat moet ik doen?
De laatste tijd heb ik veel blauwe plekken of regelmatig een bloedneus, kan ik omgezet worden naar een lagere therapeutische range?
Kom ik in aanmerking voor de nieuwe middelen waarvoor geen controle door de trombosedienst nodig is?
Wat zijn de voorwaarden om zelf te gaan meten en doseren?
Ik heb andere/nieuwe medicijnen gekregen, wat nu?
Hoe lang duur het voordat ik terecht kan bij de polikliniek?
Hoelang moet ik doorgaan met spuitjes?
Kan ik ook zelf meten?
Hoe werkt zelf meten?
Hoe geef ik mijn INR-waarde door aan ziekenhuis Rivierenland?
Hoe ontvang ik mijn doseeradvies?