Plastische chirurgie is het specialisme dat zich bezighoudt met het herstel van vorm en functie. Het kan zijn dat een lichaamsdeel vervormd is door een aangeboren afwijking, zoals een handafwijking. Het kan ook zijn dat er een afwijking is door een ongeval, een infectie, een operatie of een ziekte.

Onze plastisch chirurgen behandelen veel verschillende aandoeningen. Patiënten zijn mannen en vrouwen, ze zijn van alle leeftijden. Op deze pagina maakt u kennis met ons team. Ook vindt u er informatie over de behandelingen die de plastisch chirurgen verzorgen.

Hand- en polschirurgie

We hebben speciale deskundigheid in huis als het gaat om aandoeningen aan de hand of pols. Als er iets mis is met de hand of pols, heeft dit vaak grote invloed op iemands leven en werk. Onze plastisch chirurgen bieden dan een passende behandeling aan. Dat kan een operatie zijn, maar lang niet altijd is dat nodig. 

Carpale Tunnel Syndroom

Een veelvoorkomende klacht aan de hand is een beklemming van de carpale tunnel. Hiervoor kan onderzoek en behandeling in het ziekenhuis nodig zijn. U krijgt eerst een verwijzing van de huisarts. In Ziekenhuis Rivierenland komt u dan bij de CTS-poli terecht, waar een chirurg of plastisch chirurg de handoperatie verricht. Meer informatie hierover vindt u op de webpagina CTS-poli (Carpale Tunnel Syndroom).

Samenwerking

Veel van onze behandelingen voeren we uit op de poliklinische behandelkamer. Ook is er samenwerking met de Gipskamer Ziekenhuis Rivierenland. Daarnaast werken we intensief samen met andere specialisten in het ziekenhuis, zoals de dermatoloog en chirurg, om u de beste zorg en behandeling te kunnen bieden.

Cosmetische zorg

In sommige gevallen wordt  specifieke zorg niet vergoed. Ook dan kan de behandeling in Ziekenhuis Rivierenland worden uitgevoerd.Voor veel patiënten is het fijn om een ingreep in het eigen ziekenhuis te ondergaan. Dat voelt toch vertrouwder dan een kliniek ergens in het land. Een operatie is altijd spannend en je wilt zeker weten dat je in betrouwbare handen bent. Bovendien zijn de kosten voor een operatie hier ook interessant in vergelijking met een kliniek. Meer informatie hierover op de pagina Kosten.

Nuttige links