Onze orthopeden zijn gespecialiseerd in de behandeling van verschillende aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat. Hierbij kunt u denken aan de botten, gewrichten, spieren, pezen en banden. Klachten kunnen aangeboren zijn, maar ook later ontstaan door bijvoorbeeld een ongeval, overbelasting of slijtage. De orthopeden doen er alles aan om pijn en bewegingsbeperking te verminderen.  

U kunt op de polikliniek Orthopedie terecht met klachten aan uw botten, gewrichten, spieren en pezen. Wij zijn gespecialiseerd in knie, heup en schouderprotheses.

Onderzoeken

Nadat uw huisarts of specialist u heeft doorverwezen naar de polikliniek Orthopedie, worden u klachten onderzocht. De orthopeed bespreekt met u welke behandelmogelijkheden er zijn. Als u met een nieuwe klacht op de poli komt, wordt er vaak eerst een röntgenfoto gemaakt. Dit gebeurt meestal op dezelfde dag. Soms is verder onderzoek nodig, bijvoorbeeld:

  • CT-scan of MRI-scan
  • Botdichtheidsmeting
  • Echo-onderzoek

Voor het bespreken van de uitslag van het onderzoek krijgt u een nieuwe afspraak.


Contact

De polikliniek Orthopedie in Ziekenhuis Rivierenland is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.45 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur.
U kunt een afspraak maken via telefoonnummer (0344) 67 40 49. Telefonisch zijn wij bereikbaar van 8.45 tot 11.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur.

De polikliniek Orthopedie in de Barbarapolikliniek is geopend op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur.

Heeft u inhoudelijke vragen over uw operatie en uw herstel hiervan? Dan kunt u van maandag tot en met vrijdag contact opnemen met de Orthopedie consulent van 11.00 tot 12.00 uur.

Nuttige links