Op de mammapolikliniek werken medisch en verpleegkundig specialisten die deskundig zijn op het gebied van afwijkingen in de borst. Dit kunnen goedaardige afwijkingen zijn, maar het kan ook borstkanker zijn. Een afwijking in de borst kan onzekerheid geven daarom vinden wij het belangrijk dat u snel duidelijkheid krijgt over de diagnose. Er zijn meerdere afdelingen betrokken bij de mammapolikliniek. Om u de beste zorg te kunnen bieden werken we nauw samen en is er regelmatig overleg.

Wilt u meer weten over de stappen in de diagnose, behandeling en nazorg bij een goed- of kwaadaardige afwijking in de borst? Lees hier verder

Wetenschappelijk onderzoek

Ziekenhuis Rivierenland streeft ernaar om u altijd de best mogelijke zorg te bieden, nu en in de toekomst. Daarom staat wetenschappelijk onderzoek bij ons hoog in het vaandel. Door onderzoek te doen kunnen steeds kleine stapjes voorwaarts genomen worden in de ontwikkeling van de diverse onderzoeks- en behandelmethoden. Dit komt de kwaliteit van onze zorg ten goede; we kunnen onze patiënten nog betere opties bieden.

Mammateam, snel zekerheid bij borstkanker

Het mammateam van Ziekenhuis Rivierenland helpt vrouwen snel aan een diagnose. Binnen een dag nadat de huisarts iemand heeft aangemeld, heeft een vrouw meestal al zekerheid. Meer weten over het Mammateam? lees hier een artikel.

Patiëntvideo's

Via deze link komt u bij patiëntvideo’s van de Borstkankervereniging over

  • Wat kun je zelf doen?
  • Onderzoek en diagnose
  • Operatie
  • Bestraling
  • Systeemtherapie
  • Nazorg

Nuttige links​