Als team en specialisme Interne Geneeskunde houden we ons bezig met onderzoek naar en behandeling van ziekten van de inwendige organen. Het team Interne Geneeskunde bestaat uit internisten en arts-assistenten, verpleegkundig specialisten, MDL verpleegkundige en diabetes verpleegkundigen.

De internist is een medisch specialist die de zieke patiënt als geheel behandelt. Daarnaast heeft iedere internist zich toegelegd op een specifiek aandachtsgebied zoals:

De  verpleegkundig specialist combineert verpleegkundige en medische taken in de zorg voor patiënten. De verpleegkundig specialist zorgt ervoor dat uw medische behandeling en verpleegkundige zorg goed op elkaar zijn afgestemd. De verpleegkundig specialist kan ook uw casemanager (aanspreekpunt en regie voering) zijn. De casemanager is samen met de hoofdbehandelaar verantwoordelijk voor de regie en de voortgang van de zorg gedurende de diagnostiek, behandeling en de zorg na uw behandeling.


De huisarts of een andere specialist heeft u verwezen naar de internist omdat u klachten ervaart die bijvoorbeeld te maken hebben met (langdurige) koorts, gewichtsverlies, chronische vermoeidheid, hoge bloeddruk, aderverkalking, infecties, schildklierstoornissen, maag- en darmklachten en andere ziekteverschijnselen.

Wanneer u bij de internist komt, bespreekt deze met u de verwijzing, klachten en oorzaak. Vaak wordt er lichamelijk onderzoek gedaan en aanvullend bijvoorbeeld bloedonderzoek, röntgenfoto’s en/of maag/darm-darm onderzoeken (endoscopie). Hiervoor worden er door de polikliniek assistente afspraken gemaakt en krijgt u uitleg (mondeling en schriftelijk) van de geplande onderzoeken. Ook wordt er voor u een afspraak gepland voor een vervolg/ uitslag afspraak bij de behandelend internist. Tijdens deze afspraak worden de uitslagen met u besproken en samen met u wordt er een behandelplan opgesteld. Hiervoor kan het nodig zijn dat u een afspraak krijgt voor verdere begeleiding/ behandeling bij een gespecialiseerd verpleegkundige zoals de diabetes verpleegkundige en de MDL verpleegkundige of de verpleegkundig specialist.