U komt op de gipskamer voor het aanleggen van steunmateriaal of voor het vastzetten of onbeweeglijk maken van een gewricht. Dit is nodig bij klachten of letsel aan het steun- en bewegingsapparaat. Dat zijn alle delen van het lichaam die voor de beweging en steun zorgen, zoals botten, spieren, pezen en gewrichten. We gebruiken hier verschillende materialen voor en de nieuwste technieken.

Wij behandelen ziektes en aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat. Dit kan heel divers zijn, bijvoorbeeld:

  • klachten door overbelasting
  • vergroeiingen
  • voetwonden door diabetes of vaatproblemen

Behandelingen

Patiënten op de gipskamer zijn meestal mensen met een botbreuk, spierscheuring of kneuzing. Dit soort letsel kan overal in het lichaam voorkomen. Daarom kunnen de medewerkers van de gipskamer elk lichaamsdeel voorzien van een ondersteuning of kunnen zonodig een gewricht onbeweeglijk maken.

Onderzoeken

De gipskamer werkt nauw samen met orthopedisch chirurgen, traumachirurgen, plastisch chirurgen, vaatchirurgen, neurologen, revalidatieartsen, handtherapeuten en ergotherapeuten. Wij geven deze artsen advies over de mogelijkheden en onmogelijkheden van behandelen. Om te weten wat de juiste behandeling is, doen wij eerst onderzoek. We maken veel gebruik van de afdeling Radiologie om te beoordelen of een botbreuk of lichaamsdeel goed staat.

Op de gipskamer werken doktersassistenten, verpleegkundig gipskamermedewerkers en gipsverbandmeesters. Het team wordt aangestuurd door een poliklinisch coördinator gipskamer.

Afspraak verzetten

Het kan gebeuren dat u een afspraak moet verzetten. Geef dit alstublieft zo snel mogelijk aan ons door. We maken dan een nieuwe afspraak en kunnen de vrijgekomen tijd reserveren voor een andere patiënt.

  • U kunt dit telefonisch doorgeven aan de polikliniek waar u de afspraak heeft. 
  • Heeft u een gecombineerde afspraak met de medisch specialist en de gipskamer? Bel dan naar de polikliniek Chirurgie of Orthopedie. 
  • Heeft u alleen een afspraak op de gipskamer? Neem dan contact op met de medewerkers van de gipskamer.